Advanced Nitrox Diver

De eerste stap van het tec-duiken !

Materiaalvereisten & Beschrijving:

De advanced nitrox ligt aan de basis van het technisch duiken.

Dat begint met 1 bodemmengsel en 1 decompressiemengsel.

Hierdoor ben je in staat om het aantal trappen/decostops in te korten.

Als advanced nitroxer kan je in je bodemmengsel zowel lucht als nitrox steken. Op basis van nitrox kan je je bodemtijd al sterk verlengen zonder dat je het aantal stops zal vergroten. Je krijgt tijdens de theorie de volledige uitleg zodat je het zuurstofverhaal volledig begrijpt. Hierdoor ben je in staat om de effectieve stops toch in te korten door gebruik van hogere percentages zuurstof. Dit is mogelijk door het gebruik van een extra fles. Tijdens de opleiding bieden wij je de mogelijkheid om verschillende decoflessen te gebruiken. Hierdoor kan je weten welke decofles het beste bij je past.

Door de cursus advanced nitrox ben je in staat om een complete nitrox duikplanning op te stellen, rekening houdend met CNS, OTU, RMV en decostops. Dat wordt volledig uitgelegd tijdens de theorie.

De praktijk is intensief. We beginnen met een confined session om te leren werken met de extra fles. Daarna gaan we duiken. Je mag zelf de duiklocaties kiezen: Zeeland, een put of een steengroeve in de Ardennen. Zelf duiken wij regelmatig in open en gesloten carrières.

Maximale duikdiepte is 42 meter.

Er wordt gedoken binnen de veiligheidscurve.

Info:

Kostprijs: 450 euro

Inbegrepen: